top of page
thumbnail_image.png

De Red Hat Society:

 

De Red Hat Society is een organisatie van 50+ vrouwen en werd in 1998 opgericht door Sue Ellen Cooper in Californie, Amerika. De vrolijke rode hoeden en paarse kleding die RedHatters tegenwoordig dragen, hebben te maken met een gedicht van Jenny Joseph. Dit gedicht en een rode hoed gaf Sue Ellen Cooper aan een paar vriendinnen toen ze vijftig werden. Ze besloten om in deze kleding een tearoom te bezoeken en ziedaar: de Red Hat Society was geboren! Er zijn inmiddels al miljoenen  deenemers  in Amerika en in veel landen over de hele wereld. In Nederland zijn er inmiddels al over de honderd  chapters!De Red Hat Society stelt zich als doel: communicatie tussen vrouwen, het maken van plezier en het creëren van vriendschap, ook als je wat ouder bent. Onze hoofdverantwoordelijkheid is dus vooral genieten en daar storten we ons vol overgave op! De Red Hat Society noemt zich een desorganisatie en is trots op het gebrek aan regels en voorschriften. Zo geven we op een ludieke en vrolijke manier meer zichtbaarheid aan vrouwen van 50+!

 

 

De Paarse Pimpernellen:

 

Ons chapter is opgericht op 15 december 2006 door Janny Bouwman oftewel Queen Imágina.

 

In december 2015 werd zij opgevolgd :

De nieuwe Queen werd Jarry Velzel oftewel Queen Money-Pennie.

In december 2022 mochten we opnieuw een nieuwe Queen inhuldigen.

Flora van Someren oftewel Queen Frele Bloemen

 

Onze chapternaam heeft met adel te maken, uiteraard met een dikke knipoog!

Ook ons motto: Vrijheid, Blijheid en Zusterschap is hieraan ontleend!

Wij komen één keer per maand bij elkaar op een chaptermeeting. Dit kan plaatsvinden op een avond of een middag en het zijn vrolijke, ongecompliceerde bijeenkomsten waarop we samen dineren of lunchen.

Daarnaast organiseren alle deelnemers af en toe uitstapjes. Elke maand is er wel wat te doen, hetzij in ons chapter, hetzij elders in het land.

 

Ieder deelnemer die wat organiseert heeft haar unieke, altijd positieve inbreng en gezamenlijk genieten wij van wat er maar op onze weg komt! Wij hebben geen regels, maar wel  afspraken, die duidelijkheid bieden aan de huidige en toekomstige deelnemers van onze vriendengroep.

bottom of page