Nieuwjaarsborrel Oosterbeek

January 23, 2010

Ten eerste was was het natuurlijk heerlijk om Dame Déesse weer in ons midden te hebben, een pietsje dunner maar verder stralend en vief. En ook om Gravin van Kralen tot Kettingen (weliswaar nog met stok) weer energiek te zien stappen. Voor Freule Joyeuze een iets minder leuk bericht; zij zal helaas weer een keer onder het mes moeten.
Nadat we op ONS hadden getoost: Paars, Paars, Pimpelpaars!!, en een paar huishoudelijke mededelingen waren gedaan, heerste er al gauw de bekende geanimeerde PP-stemming! 
De grote tafel kwam allengs voller te staan met een overvloed aan heerlijkheden. Iedereen had, duidelijk zichtbaar, zijn best gedaan iets lekkers mee te nemen. 
Op een gegeven moment kwam een oud-lerares Huishoudkunde (gestuurd door Lady Money Pennie) ons nog eens even herinneren aan onze vrouwelijke, huishoudelijke en echtelijke plichten. Groot gelijk, want daar ontbreekt het natuurlijk ten ene male aan bij de dames van de P.P.! Zij herinnerde ons eraan elke avond bij terugkeer van onze echtgenoot onze uiterste best te doen: “werk uw opmaak een beetje bij, doe een band in je haren en wees fris en bevallig. Hij heeft een zware dag achter de rug. Zijn zware dagtaak moet opgevrolijkt worden.” En dat geldt natuurlijk ook in bed: “te allen tijde word je geleid door de wil van je man en oefen je op geen enkel moment druk op hem uit om hem tot een intieme relatie te stimuleren” ….en daarnaast is:  “een beetje gekreun van jouw kant niet misplaatst.”
Kijk dames: dat is nog eens andere koek! Het draait echt niet alleen om roodgehoede vrouwen die alleen maar zelf lol willen hebben! Goed dat dit nog eens onder de aandacht werd gebracht.
Ook liet Feule Waxima de Oude Jacob nog even langskomen: zijn geheugen was ook niet meer wat het was geweest! De tekeningen van Peter van Straaten werden ons in een verhaal door Lady BusyBee getoond en waren zoals altijd komisch. Het verhaal van Lady Pollewop was ook hilarisch. Een oma die liever kiest voor de joint van haar kleinzoon dan de geraniums van haar dochter!
Enkele uren later waren de magen gevuld, de agenda bijgewerkt, de harten vol en de flessen leeg.  Bij het afscheid  kreeg een ieder van ons een prachtige bos paarse tulpen mee van Dame Déesse, als waardering van ons medeleven bij haar behandelingen.
Dank aan jullie allemaal voor een fijne en warme nieuwjaarsbijeenkomst!
Het was een heel fijn begin van een ongetwijfeld mooi paars/rood 2010!

Please reload

Featured Posts

Papieren Uitje

May 1, 2013

1/1
Please reload

Recent Posts

February 25, 2020

December 13, 2019

November 22, 2019

November 6, 2019

October 18, 2019

September 6, 2019

August 16, 2019

August 3, 2019

Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

© De Paarse Pimpernellen 2014 

  • w-facebook
  • Forum-Icon.jpg