top of page
Zoeken
  • depaarsepimpernellen

Queenswisseling 2022


Vrijdag was de laatste bijeenkomst van 2022. Jarry en Nelleke namen afscheid als Queen en Vice-Queen.

Jarry nam officieel afscheid met het voorlezen van de proclamatie:

Vandaag, 16 december 2022, dragen wij, Queen Money-Pennie en Vice Queen Tinkelbel het bestuur van ons mooie chapter "De Paarse Pimpernellen" over:

Na lang en wijs beraad is besloten dat Frele Bloemen en Gravin van Kralen tot Kettingen de nieuwe Queen en Vice-Queen van ons chapter worden.

Ons motto: "Vrijheid, Blijheid en Zusterschap". zullen zij hoog in het vaandel houden.

Dat we nog maar lang van ons chapter mogen genieten.

Hulde aan Queen Frele Bloemen en Vice-Queen Van Kralen tot Kettingen.

Hoera Hoera Hoera


Deze woorden gesproken hebbende legde Jarry de koningsmantel om de schouders van de nieuwe Queen.Hierop volgt een kort antwoord van de nieuwe queen. Zij geeft aan verrast te zijn en dankt voor het vertrouwen in haar gesteld en vervolgt:

Het toeval wilde dat ik al enige tijd nadacht over activiteiten in het algemeen, maar vooral die boeiend en belangwekkend genoeg zijn om me voor in te zetten nu ik ouder wordt.

Ik bedoel dat ik op zoek was naar iets doen wat er toe doet. Iets wat mijn luie kanten op de proef stelt. Uitslapen kon ik toch al niet vanwege mijn hondenhuisgenootje Mira.

Als nieuw lid moet ik het allemaal nog een beetje uitzoeken, maar ik was toch heel verrast te zien dat 1 mailtje voldoende is om alle mede-pimpernellen in de pen te doen klimmen. Dat zegt iets over jou Jarry.

In deze tijd waarin de wereld zucht en kraakt is het denk ik goed om eens stil te staan bij wat we voor elkaar betekenen.

In het liedje noemen we het "aan de zwier gaan".

De diepere betekenis van het aan de zwier gaan is het werkelijk goed hebben met elkaar, ons verbonden voelen. Onder het jolige zit een diepere laag van dierbaarheid. Dit zie ik als een welkome bijdrage in de wereld van nu. Dit inzicht hebben de PP's verstopt in paars en rood.


Vervolgens was het aan Petra om Nelleke toe te spreken en haar te bedanken voor haar rol van Vice-Queen en 16 jaar penningmeesterschap.


Zowel Queen als Vice Queen kregen een geweldige glossy,

vol met leuke anekdote's en foto's, geschreven door de leden en samengesteld door Queen Frele Bloemen. "Bedankt" was de titel.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page