top of page
Zoeken
  • Comtessa Francesca en Queenn

Hermitage Amsterdam


Vrijdag 18 oktober naar De Hermitage

Met een retour + voucher voor koffie en een brownie, alles voor maar € 19,- vertrokken 9 meisjes naar Amsterdam.

Heel volle trein..oei…maar op station Ede -Wageningen waarschuwde de conducteur Pollewop en de Comtessa waar ze moesten instappen om bij hun vriendinnen te kunnen staan/zitten die al in Arnhem waren ingestapt, Toch handig die rode hoed op je kop! Het werd een erg gezellige reis…we zaten voor een deel op de trap en passagiers maakten foto’s van de vrolijke club. Na Utrecht konden we gewoon zitten ,Hoera!

In Amsterdam dus eerst naar de overkant…bij Illy aan de koffie naar keuze met iets lekkers…na inlevering van je voucher, die moest je dus wel geprint hebben he???

Toen door de regen naar de tram. Onderweg veel bekijks en complimentjes voor onze outfit, altijd leuk! In De Hermitage ( Hoera voor de bank-Giro -vip kaarten en de Museumkaart ,gratis naar binnen!) zagen we de schitterende juwelen en japonnen van de Romanovs..echt vreselijk mooi maar ook schandalig over de top! En meisjes…4 armbanden met briljanten en edelstenen om 1 arm is toch wel wat overdreven ,nietwaar?

Toen nog een lunch in de Hermitage, gezellig samen aan een hoge tafel…Kraal werd op haar stoel getild..alles voor de gezelligheid!

Een aantal jonge blommen ging na de lunch nog naar de Grote Suriname-tentoonstelling.

Het verhaal van de verschillende culturen, verschillende achtergronden, die samenkwamen in het land. Musea, archieven en particulieren in Suriname en Nederland werkten mee en het verhaal wordt verteld door Surinamers zelf op een groot beeldscherm. Een groots verhaal dat de hele cultuurgeschiedenis bestrijkt, van de oudste nederzettingen tot de onafhankelijke republiek van vandaag.

Kleurrijk, vrolijk, maar ook het slavernijverleden kwam aan de orde.Vrijdag 18 oktober naar De Hermitage Met een retour + voucher voor koffie en een brownie, alles voor maar € 19,- vertrokken 9 meisjes naar Amsterdam. Heel volle trein..oei…maar op station Ede -Wageningen waarschuwde de conducteur Pollewop en de Comtessa waar ze moesten instappen om bij hun vriendinnen te kunnen staan/zitten die al in Arnhem waren ingestapt, Toch handig die rode hoed op je kop! Het werd een erg gezellige reis…we zaten voor een deel op de trap en passagiers maakten foto’s van de vrolijke club. Na Utrecht konden we gewoon zitten ,Hoera! In Amsterdam dus eerst naar de overkant…bij Illy aan de koffie naar keuze met iets lekkers…na inlevering van je voucher, die moest je dus wel geprint hebben he??? Toen door de regen naar de tram..onderweg veel bekijks en complimentjes voor onze outfit, altijd leuk! In De Hermitage ( Hoera voor de bank-Giro -vip kaarten en de Museumkaart ,gratis naar binnen!) zagen we de schitterende juwelen en japonnen van de Romanovs..echt vreselijk mooi maar ook schandalig over de top! En meisjes…4 armbanden met briljanten en edelstenen om 1 arm is toch wel wat overdreven ,nietwaar? Toen nog een lunch in de Hermitage, gezellig samen aan een hoge tafel…Kraal werd op haar stoel getild..alles voor de gezelligheid! Een aantal jonge blommen ging na de lunch nog naar de Grote Suriname-tentoonstelling.Het verhaal van de verschillende culturen, verschillende achtergronden, die samenkwamen in het land. Musea, archieven en particulieren in Suriname en Nederland werkten mee en het verhaal wordt verteld door Surinamers zelf. Een groots verhaal dat de hele cultuurgeschiedenis bestrijkt, van de oudste nederzettingen tot de onafhankelijke republiek van vandaag. Kleurrijk, vrolijk, maar ook het slavernijverleden kwam aan de orde.

Bedankt Comtessa,het was een superdagje uit !

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page