top of page
Zoeken
  • Lady Busy Bee

Passieflower


Het juli uitje van 2019 was naar de Passiflorahoeve in Harskamp. Gelukkig wel in de zon maar nog voor de hittegolf werden we ontvangen met koffie/thee en huisgemaakt gebak. Na een uitleg door een enthousiaste vrijwilliger werden we door de tuinen en kassen geleid. De hele tuin wordt hoofdzakelijk door vrijwilligers met en zonder beperking onderhouden.

Er zijn verschillende kassen zoals een tropische vlinderkwekerij en de tropische vlinderkas waar de vlinders vrij rondvlogen. Ook de Europese vlinders hadden hun eigen kwekerij en kas. Daar stonden ook al de bloeiende planten waar ze de eitjes op legden. Door de verschillende kassen was er een grote variatie aan bijzondere vlinders te zien.

Elke vlinder heeft z'n eigen waardplant waarop de rupsen hun voeding vinden, zoals de distelvlinder de distel als waardplant heeft.

De eitjes worden verzameld en in aparte kassen tot rupsen en poppen gekweekt.

Uiteindelijk sluipt de vlinder uit de pop en kan dan later weer in de kas aan de cyclus paren, eitje, rups, pop, vlinder en dan sterven beginnen.

In de tuinen buiten de kassen was ook heel veel te zien aan kleurende en geurende bloemen. Het hele jaar door wordt er gezorgd dat er bloeiende bloemen staan. Hierna stond er een zeer verzorgde lunch op ons te wachten, vers gehaald bij de bakker in het dorp vertelde men. Aldus gelaafd en gevoed reden we huiswaarts.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page