top of page
Zoeken
  • Lady Pollewop

Middelpunt van Nederland


Lunteren bekeken van Hoge Hoogte tot Middelpunt !

Op 22 juni liepen er 8 Lady's en hun Queen met hun mooie RodeHoedjes op door het Lunterse BuurtBos !

Opzoek naar ........uitkijktoren De Koepel. Toen die gevonden was werden we opgewacht door de vrolijke gids GertJan met koffie,thee en zelf gebakken (door zijn vrouw)Appeltaart.

Ondertussen vertelde hij zowel over het prachtige bos als over de Weldoener van Lunteren Notaris v.d.Ham,die destijds de Lunteranen een heel Bos en deze Koepel schonk .

Wie wilde klom naar boven om van het uitzicht te genieten.

Eenmaal weer beneden stonden de ons welbekende bubbels klaar en werd ons lijflied gezongen.Het HupsaHeisasa klonk vrolijk door de bomen.

We wandelden allemaal weer zwierend en zwaaiend naar beneden en .......de bubbels hadden hun werk goed gedaan.Allemaal ........de Paden op de Lanen in !! Aan Wiebelien de eer om met auto en chaffeur naar beneden te reizen.

Na een mini cursus achteruit rijden (weg werd versperd door.....jawel een tractor !)volgden we Pollewop en Paulusje kris kras door de bossen opweg naar de Lunch.

Deze nuttigden we bij Restaurant De Goudsberg en ook daar een en al gezelligheid en lekker de tijd om even bij te kletsen.

Na afloop stond de Boswachter/gids al klaar om ons te begeleiden naar Het Middelpunt van Nederland.Want daar moet je toch echt geweest zijn als PaarsePimpernel zijnde.

Langs kronkel paadjes voerde hij ons er naar toe.Onderweg vertellend van de geheimen van het bos.Wie goed geluisterd heeft zal nooit meer verdwalen en altijd het Noorden kunnen vinden (ik niet ,allang weer vergeten hahahaha.....maar ons Bezig Bijtje wel)

Uitleg over Het Middelpunt,zonnestand op kortste en langste dag was ook leuk om te horen.

Weer wat wijzer (nooit te oud om te leren toch,nu het onthouden nog hahahaha)kwamen we weer bij onze auto's aan.

Kuste elkaar gedag en zo ging ieder weer huiswaards en verheugen we ons op een volgend uitje.

LievePaarsePeetjes bedankt dat jullie met Paulusje en mij dit hebben beleefd

Lfs.Lady Pollewop

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page