Zoeken
  • Queen Money-Pennie

De Linnenbank museum

Lady Pink Pearl en Lady Flowerpower organiseerden een perfect uitje.

Lunch bij Restaurant Stegers in Aalten .Als extra attractie vond er net een bruiloft plaats. Altijd leuk om naar te kijken niet waar.

Daarna op naar Museum de Linnenbank .

Het gebouw alleen al is bewonderenswaardig.

We werden hartelijk ontvangen door gastvrouw Fenny.

Wat een uren besteed zij aan deze uit deze hand gelopen hobby.

een levendige presentatie volgde.

Tijdens deze presentatie met PowerPoint vertelt Fenny met passie over de geschiedenis en het gebruik van linnengoed door de eeuwen heen. Het bezitten van een goed gevulde en fraai ingerichte linnenkast was eeuwenlang de trots van vrouwen. Ze beschrijft de oorsprong van damast en laat aan de hand van tafellakens en servetten uit haar verzameling zien, welke bijzondere figuren en gebeurtenissen er honderden jaren geleden in werden afgebeeld. Ook komen de was- en strijkmethodes uit het verleden aan bod. Het intensieve en harde vrouwenwerk als opkoken, spoelen mangelen en strijken dat zonder de vergemakkelijking van onze moderne middelen, duurde tot in de jaren zestig van de vorige eeuw..

Kortom weer eenleuke en leerzame dag voor de Pimpernellen. En natuurlijk ligt de linnenzolder vol met vele voorbeelden van fraai en bijzonder linnengoed om te bekijken. Maar aanraken en in de handen nemen mag ook!

8 keer bekeken0 reacties

© De Paarse Pimpernellen 2014 

  • w-facebook
  • Forum-Icon.jpg
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now