top of page
Zoeken
  • Gravin van Kralen tot Kettingen

Prison experience

23 februari 2018 was en opmerkelijke dag, omdat we ons met tien Paarse Pimpernellen vrijwillig lieten opsluiten in de Koepel van Arnhem onder het motto: samen in de bajes, heel gezellig.

Zoals te doen gebruikelijk gingen we eerst lunchen, heel geanimeerd. Maar daarna begon het uitje naar het cachot. Bij de ontvangst moesten we allemaal een oranje overall aantrekken – wat niet heel makkelijk was omdat er alleen herenmaten verstrekt werden. Maar goed, alle PP-tjes hesen zich in het oranje, dat kleurde heel fraai bij het rood en paars. Na een uitleg werden we opgesloten in een ziekenhuiskamer bij een dode (pop) die overleden was aan een virus en de opdracht was zo snel mogelijk- maar binnen het uur - ontsnappen aan het gevaar.

Dat viel niet mee, maar als we te veel bleven hangen in het niet-weten werd er een aanwijzing doorgegeven via een luidspreker. Zelfs met de hints was het heel lastig. Je moest je steeds afvragen waar je moest zoeken en wat je moest zoeken om de sleutels te vinden. Tinkelbel was ontzettend goed,

Queen MoneyPennie had geen last van opgesloten zijn want ze was veel te druk bezig. Ook Busy Bee deed veel moeite evenals Pollewop. Iedereen vond het spannend en hoopte dat we op tijd zouden kunnen ontsnappen. Nelleke had de laatste code net gevonden toen de tijd om was, dus het lukte niet helemaal, maar we waren met zijn allen een ervaring rijker (en sommigen een illusie armer).

Het was in ieder geval iets nieuws, iets anders dan anders, daar zijn de PP’s altijd voor in!

Groetjes,

Petra

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page